Ödül Alanlar > Kadýn Hekimler Eðitime Destek Vakfý // 2024

23. Vehbi Koç Ödülü'nün sahibi Kadýn Hekimler Eðitime Destek Vakfý (KAHEV)

Türkiye'nin ilk özel vakfý olarak 55 yýl önce kurulan Vehbi Koç Vakfý'nýn her yýl sýrasýyla kültür, eðitim ve saðlýk alanlarýnda verdiði Vehbi Koç Ödülü'nün bu yýlki sahibi Kadýn Hekimler Eðitime Destek Vakfý (KAHEV) oldu. KAHEV bu ödüle, Vehbi Koç Vakfý Yönetim Kurulu'nun yaný sýra 20. Vehbi Koç Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Hüseyin Vural'ýn baþkanlýðýný yaptýðý ve Prof. Dr. Ebru Aktan Acar, Prof. Dr. Soner Yýldýrým, Prof. Dr. Emine Erktin, Prof. Dr. Yüksel Kavak'tan oluþan Seçici Kurul'un önerdiði 3 aday arasýndan seçilerek layýk görüldü.

2018 yýlýnda kadýn hekimler tarafýndan kurulan KAHEV, özellikle kýrsal bölgelerdeki çocuklarý nitelikli eðitime, okullarý da eðitim materyallerine eriþtirmeyi amaçlýyor. Öðrencilere burs vererek baþlattýðý faaliyetlerini yýllar içinde geniþleten vakýf, kýrsaldaki okullara hem bakým onarým hizmetleri sunmaya baþladý; hem de bu okullarda yeni sýnýflar, laboratuvarlar ve kütüphaneler açmaya devam etti.

5.000'den fazla öðrenciye düzenli burs saðlayan ve COVID salgýný döneminde hayatlarýný kaybeden saðlýk çalýþanlarýnýn çocuklarýna düzenli burs ve destek veren KAHEV'in 5.500'den fazla resmi üyesi ve 26.000'den fazla gönüllüsü bulunuyor.

Ödül töreninde konuþan Koç Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Ömer M. Koç, "Ödül törenimiz vesilesiyle kurucumuz merhum Vehbi Koç'u vefatýnýn 28'inci yýlýnda rahmet ve minnetle yâd ediyor, uðruna büyük emek sarfettiði idealleri hep birlikte hatýrlýyoruz. Köklü vakýf geleneðini yeniden canlandýrmak amacýyla Türkiye'nin ilk özel vakfý olarak 55 yýl önce kurulan Vehbi Koç Vakfý, 'Üstümüze Vazife' diyerek toplumsal kalkýnmayý desteklemiþ; on binlerce yetenekli gence eðitim burslarý vermenin yaný sýra, inþa ettiði ve baðýþladýðý okul, yurt, hastane ve týp merkezleriyle milyonlarca insanýn hayatýnda iz býrakmýþtýr" diyerek sözlerine baþladý.

Eðitimin Vehbi Koç Vakfý için her zaman en önemli faaliyet alaný olduðunu vurgulayan Ömer M. Koç, "Vakfýmýz, eðitimde fýrsat eþitliðini saðlamak amacýyla, bugüne kadar 50.000'den fazla gencimize burs imkâný saðlamýþ, ülkemizin dört bir yanýnda inþa ettiði eðitim kurumlarýyla çaðdaþ nesiller yetiþmesine katkýda bulunmuþtur. Vehbi Koç, 'Gençliðin yetiþmesine ve ülkenin kalkýnmasýna hizmet bir insanlýk ve vatan borcudur' diyerek, eðitim konusuna verdiði önemi vurgulamýþtýr" ifâdelerini kullandý.

Basin Bülteni

Ýlgili Videolar

  • KAHEV

    23. Vehbi Koç Ödülü